Anette Andersen og Birgit Kirke

Hvornår:
24.09.2018-
30.09.2018
Sted:
Pakhuset

 Ny stor udstilling med skæve huse og abstrakte landskaber i Pakhuset

 

Den 25. september åbner en stor udstilling i Pakhuset i Viborg. Det er kunstnerne Anette Andersen og Birgit Kirke som viser værker med abstrakte ekspressionistiske landskabsskildringer, naivistiske finurlige skæve huse, naturalistiske motiver og skulpturer i raku brændt ler.

 

Vi glæder os rigtig meget til at udstille i Viborg. Det er en smuk inspirerende by med en lang historie, der oser af kultur, hygge og oplevelser, siger Anette Andersen og Birgit Kirke samstemmende.

 

Det var på den store årlige kunstmesse Art Herning, som arrangeres af Dansk Galleri Sammenslutning, at Anette Andersen og Birgit Kirke lærte hinanden at kende og indledte deres samarbejde. Det har ført til flere fælles udstillinger og spændende tiltag. De har bl.a. været i Sverige tre gange og udstille på en stor kunstmesse i Malmø. Sidste sommer var de på hver en uges ophold i Kunstnerboligen ART 56 på Tyskerhavnen i Hvide Sande. Et kunstnerophold, som blev bevilget af Holmsland Klit Turistforening.

Selv om deres udtryksformer er forskellige, har de et meget berigende samarbejde, siger begge kunstnere.

 

Anette Andersen fortæller: ”Det er dejligt at være på besøg ”hjemme” igen. Jeg boede her i Viborg fra 1983 til 2009, hvilket jeg var utrolig glad for. Det var her jeg begyndte at male. Jeg havde mit værksted bag garagen ved vores hus på A. S. Ørstedsvej. De gamle gader, gyder og bakker i Viborg inspirerede mig til at male de skæve huse, som jeg i dag er så kendt for.

Da Åbne Atelierdøre startede i Viborg, var jeg med. Der kom en masse kunstinteresserede besøgende og det var blandt andet startskuddet til min senere karriere. Det er i årenes løb blevet til mange udstillinger i Viborg og omegn. Mine malerier er blevet brugt i undervisningsmateriale af det daværende Viborg Amt, ligesom mine malerier hænger i mange private hjem, offentlige institutioner og virksomheder i Viborg.

Jeg har også undervist de små klasser i billedkunst på Finderuphøj Skole og Vestre Skole, med efterfølgende udstilling af børnenes billeder på biblioteket. Og da Medieskolen kom og lavede en film om mig i mit værksted, blev jeg superglad. Som noget nyt har jeg genoptaget arbejdet med skulpturer. Det er motiver fra mine malerier jeg tager udgangspunkt i og former med ler.

I dag bor jeg i Skanderborg, hvor jeg har mit atelier, som kan besøges efter aftale.”

 

Birgit Kirke fortæller: ”Jeg kommer fra Færøerne. Den færøske natur er et gennemgående tema i mine værker. Min opvækst på Færøerne har sat dybe spor i min sjæl og givet mig noget, som jeg har svært ved at forklare med ord. Naturen, vejret, lyset, stilheden, stormene, fjeldene, havet, skyerne – alt er så anderledes. Klimaet på Færøerne er barsk og vejret meget omskifteligt, hvilket helt klart afspejler sig i mine værker.

Der er både abstrakte og figurative elementer i mine malerier, som skaber en form for genkendelse med reference til naturen. Mine motiver svæver et sted mellem det abstrakte og det genkendelige. Fjeld, klipper, hav, vand, skyer, horisont kan anes – forsvinder, smelter sammen og ses igen. Man får ikke et endeligt svar på hvad det er man ser. Det er dramatikken mellem det abstrakte og det genkendelige, der optager mig. Jeg håber værkerne vækker folks nysgerrighed og fantasi, og at der åbner sig et rum, der levner mulighed for fortolkning.

Jeg er medlem af BKF – Billedkunstnernes Forbund og bor i dag i Herning, hvor jeg har mit atelier, som kan besøges efter aftale.”

 

Udstillingen kan ses fra den 25. - 30. september 2018, kl. 12 - 17.

Website: www.anetteandersen.com,  e-mail: aa@anetteandersen.com, Tel.: 22469212

Website: www.birgitkirke.dk, e-mail: bk@birgitkirke.dk, Tel.: 20445030