Viborg Kunstforening

Hvornår:
08.04.2015-
26.04.2015
Sted:

Viborg Kunstforening

Billedkunstner Thomas Wolsing

Stramajbroderi, print, fotocollage, objekt

Udstillingen kan ses i Pakhuset v. Fischers Plads i perioden 10. april – 26. april 2015 fredag, lørdag , søndag kl. 13 – 17, gratis adgang.

Fernisering fredag 10. april 2015 kl. 16.00, gratis adgang

 

Invitation / pressemeddelelse

/ pressemeddelelse

Billedkunstner Thomas Wolsing er i de senere år mest kendt for værker, der skildrer forfaldne ofte nedrivnings truede bygninger i "udkantsdanmark". Det særlige ved arbejderne er, at de fotograferede motiver af bygningerne er udført i stramajbroderi, som lokale kvinder i hans hjemegn Thy har stået for.

Denne udtryksform er imidlertid kun et af de mange medier, som Thomas Wolsing bruger i sit kunstneriske virke. Andre kan være installation, print, fotocollage, skulptur, objekt. Herom siger han "Jeg gør en dyd ud af at bruge så mange forskellige medier som muligt – ideen om et kunstnerisk fingeraftryk i form af et én bestemt "penselskrift" giver mig myrekryb. Hos mig er den bagvedliggende idé eller sammenstilling min "penselskrift".

Idéen bag værkerne fra "udkantsdanmark" er i følge Thomas Wolsing at konfrontere "det grimme, frastødende" med "det smukke", og hvad er kitsch og hvad er kunst? Hans fokus på udkanten og ideen om at brodere motiver af faldefærdige og grimme huse og steder problematiserer forholdet mellem by og land, dengang og nu. På denne måde bliver hans værker et portræt af en del af Danmark, hvor de færreste vil bo og leve, og et Danmark der er ved at brække midt over.

Alt sammen broderet i "smukke og glade farver".

Thomas Wolsing er opvokset i Viborg og student fra Viborg Katedralskole. Han blev senere uddannet på Det Jyske Kunstakademi i 1987-1993 og Det Kongelige Danske Kunstakademi 1997-1999. Han er bosiddende i Thy, hvor mange af hans motiver er fra.

Han startede sin udstillingskarriere i Pakhuset helt tilbage i 1987. Daværende anmelder ved Viborg Stifts Folkeblad Bjarne Alsinger skrev dengang en anmeldelse af udstillingen med overskriften "Godt Begyndt". Nu næsten 30 år senere er Thomas Wolsing en etableret billedkunstner samt kurator, og Viborg Kunstforening ser frem til at præsentere denne spændende udstilling med nyere og nye værker.

Udstillingen kan ses i Pakhuset v. Fischers Plads i perioden 10. april – 26. april 2015 fredag, lørdag , søndag kl. 13 – 17, gratis adgang.

Fernisering fredag 10. april 2015 kl. 16.00, gratis adgang

Om Thomas Wolsings forfaldsprojekter se TV mv Mokka "Skæve Hjerner" den 16. marts.

En større vandreudstilling FRA KANT TIL KANT vises pt. på Lemvig Museum 1. marts - 25. maj www.lemvigmuseum.dk. Denne udstilling vandrer videre langs "udkanten" til Ringkøbing Skjern Museum, Vesthimmerlands Museum, Muesum Thy, Museum Lolland- Falster samt Landbrugsmuseet Gl. Estrup i 2017.

Thomas Wolsings hjemmeside: www.thomaswolsing.dk

Viborg Kunstforening v/formand Hans Henrik Jacobsen, Teglmarken 49, 8800 Viborg, tlf. 8661 5506